top of page
Anker 1

Vi er alle født som metabolsk fleksible fettforbrennere, men et moderne vestlig kosthold har konvertert de fleste av oss til fettlagrende sukkerbrennere i konstant "lagringsmodus", avhengig av hyppig småspising for å ha lett tilgjengelig sukker i blodbanen fra siste måltid for å holde energinivå og humør oppe! 

Nyere internasjonalt anerkjent forskning understøttet av omfattende overbevisende klinisk evidens, viser at utvikling av helsereduserende forhøyet fettprosent og redusert muskelmasse som rammer over 50% av den voksne befolkningen i den vestlige verden i dag, i de aller fleste tilfeller kun er synlige fysiske symptomer på en underliggende, livsstilsrelatert systemisk hormonell resistens som skaper ubalanse i kroppens appetittregulering og nedbremser stoffskiftet og muskelproteinsyntesen. Dette forklarer hvorfor standardiserte kosthold- og treningsmetoder svært sjeldent gir varige resultater, da kalorirestriksjon og kardiotrening ikke har noen som helst reverserende innvirkning på den underliggende systemiske hormonelle årsaken. Et langvarig stort kaloriunderskudd forværrer faktisk ofte situasjonen da det forsteker den hormonelle resistensen ytterligere, noe som gjør forbrenning av lagret kroppsfett og vedlikehold og økning av muskelmasse enda vanskeligere oppnåelig.

Banebrytende nyere forskning og imponerende klinisk evidens fra internasjonalt ledende medisinske spesialister innen metabolsk helse har ført til utviklingen av Athletic Biotuning™ (ABT), en kronobiologisk* livsstilsmetode som ved å virke på et systemisk hormonelt nivå gjør vektmestring og reversering av fysisk forfall overraskende lett oppnåelig og en behagelig opplevelse for folk flest. 

ABT-metoden gjennoppretter balansen i kroppens naturlige appetittregulering og øker evnen til å forbrenne lagret kroppsfett, øke muskelmassen og optimalisere vitale helsebiomarkører. 

 Athletic Biotuning™ gjør det overraskende lett for folk flest å frigjøre ubenyttet genetiske potensiale for utvikling av en helsefremmende slank og atletisk kropp og funksjonsnivå  uansett alder og uten behov for å følge et strengt og kalorirestriktivt kosthold, ekstreme treningsopplegg eller medikamentell hormonterapi!

skjermbilde 2024-01-28 114107.png

Livsstilsrelatert hormonell ubalanse i stoffskiftet fører til utvikling av en resistens overfor insulin og hormonene som signalisere metthetsfølelse. Dette gjør at sult- og metthetsfølelsen ikke lenger samsvarer med kroppens reelle ernæringsbehov, noe som lett fører til overspising og vektøkning. De hormonelle forstyrrelsene fører også til tap av evnen til metabolsk fleksibilitet og hemmer muskelproteinsyntesen. Det vil si redusert evne til å hyppig svitsje over til å forbrenne lagret kroppsfett som energikilde og redusert evne til å vedlikeholde og bygge muskler. Dette setter kroppen i en "lagringsmodus" som gjør vektmestring og reversering av usunn kroppsammensetning til en evig kamp mot ubehagelig blodsukkerfall og hormonell signalisering av sultfølelse. Denne kampen mot kroppens egne hormonelle signalisering oppleves som så ubehagelig og krever så stor viljestyrke at svært få lykkes med varige resultater. Dette er hovedårsaken bak dagens globale fedmeepidimi.

Er det mulig å reversere hormonelle ubalanser uten medisiner?

Den gode nyheten er at revolusjonerende forskning understøttet av overbevisende klinisk evidens, har ledet til ny biologisk forståelse for hvordan hormonelle prosesser som regulerer appetittfølelse, fettforbrenning og muskelproteinsyntese i betydlig grad kan reaktiveres og rebalanseres helt uten bruk av medisiner. Som andre fysiologiske kapasiteter som for eksempel oksygenopptak, kan også stoffskiftet trenes opp til å gjennoppta en betydelig mer effektiv forbrenning og utnyttelese av næringstoffene i maten.

 

Dette kan oppnås ved å begynne å ernære kroppen slik den evolusjonsmessig er skapt for å bli ernært gjennom enkle kostholdsgrep som gradvis lærer kroppen å gjennoppta evnen å hyppig slå over til å forbrenne lagret kroppsfett som primær energikilde og gjennoppretter balanse i signaliseringen av sult- og metthetsfølelsen slik at det samsvarer med kroppens reelle, skiftende energibehov. Effekten kan forsterkes ytterligere i kombinasjon med anabolt hormonstimulerende trening.

Denne nye kunnskapen har ledet til utvikling av AthleticBiotuning™, en  kronobiologisk* hormonstimulerende livsstilsmetode som har gjort vektmestring og reversering av fysisk forfall til en overraskende lett oppnåelig og en behagelig opplevelse for folk flest.

Se hva Athletic Biotuning har gjort for andre!:

Skjermbilde 2023-06-20 214741.png

Hvordan er det mulig? 
Athletic Biotuning™ (ABT) er basert på prisvinnende forskning* innen kronobiologi* samt klinisk evidens fra en revolusjonerende medisinsk ernæringsmetode for medikament-fri reversering av insulinresistens og metabolske forstyrrelser som pre-diabetes og diabetes 2, utviklet av internasjonalt ledende spesialister innen feltet. Metoden har vist seg uventet effektiv for reversering av livsstilsrelatert fysisk forfall og forhøyet fettprosent og gir en signifikant optimalisering av vitale helse-biomarkører.
 
Inspirert av de imponerende kliniske resultatene, har norske ernæringsspesialiserte helsefagfolk videreutviklet og konvertert den medisinske ernæringsmetoden til en lavterskel, helsefremmende livsstilsmetode for folk flest.


Ernæringsbasert hormonell terapi
Athletic Biotuning™ er spesielt utviklet for å stimulere på et systemisk hormonelt nivå gjennom et kronobiologisk* ernæringsmønstert som:
1) Resetter appetittregulerende hormoner (grehlin/leptin/GLP-1) til å signalisere og sense sult- og metthetsfølelse som samsvarer med kroppens reelle energibehov for etablering og vedlikehold av ditt genetisk betingede setpunkt for helsemessig idealvekt.
 
2)  Gjennoppretter autoregulerende metabolsk fleksibilitet, kroppens evolusjonsmessige medfødte evne til å hyppig slå over til forbrenning av lagret kroppsfett som primær energikilde

I kontrast til standardiserte kostholdsmetoder som mange opplever som restriktive og ubehaglige å følge, kan du med ABT-metoden spise deg helt mett av vanlig næringsrik mat du liker ved alle måltider samtidig som du utvikler og beholder en helsefremmende lav fettprosent NÅR du har adaptert til det nye spisemønsteret. For de fleste tar denne tilvenningen ca. 2-4 uker. Etter adapsjonsfasen blir metoden gradvis mer metabolsk autoregulerende.

Når sultfølelsen igjen begynner å korrelere med kroppens reelle aktivitetsbetingede og døgnsykliske ernæringsbehov vil du oppleve at blodsukkerfall samt suget etter søtsaker og behovet for småspising mellom måltidene forsvinner. Dette er selve hovedsuksesskriteriet som gjør Metabolic Biotuning til en langsiktig livsstilsmetode som er lett og behagelig å følge og gir varige resultater. 

Effektene oppnås ved å sammensette måltidene basert på vanlig mat du liker, med fokus på å velge primært uprossesert mat med makronæringsmessig sammensetning tilpasset kroppens reelle aktivitetsbetingede og kronobilogiske svært varierende ernæringsbehov. Kronobiologisk adapsjon av makronæringstoffer kan i løpet av få uker vesentlig endre hvordan kroppen reagerer på mat og trening. 

Enkelt forklart;
Å gi kroppen HVA den trenger, NÅR den trenger det, forandrer ALT!
 

ABT-erenæringsguide og ABT-treningsguide gir detaljert veiledning i kosthold-, trening- og livsstilsstrategier og en grundig innføring og beskrivelse av Metabolic Biotuning-metoden​


Trening
Hvis du ønsker å maksimere utvikling av en atletisk kroppsbygning og vektlegge økning og vedlikehold av muskelmasse og fysisk prestasjonsevne, har det blitt utviklet en Athletic Biotuning-styrketreningsprotokoll, spesielt designet for å forsterke de anabolt hormonstimulerende effektene av ABT-kostholdsprogrammet.
 

ABT-treningsprogrammene er skapt for å maksimere muskelproteinsyntesen gjennom en unik kombinasjon av treningsteknikker for mekanisk tensjon og metabolsk stress i hver økt, en kombinasjon som uløser et kraftigere og mer langvarig proteinsyntesesignal og stimulerer produksjon av veksthormoner. I tillegg til å raskt skape ny muskulær hypertrofi (muskelvekst) og økt styrke, har metoden også vist seg spesielt effektiv for å bryte treningsplatåer med langvarig stagnasjon av fremgang i treningsresultater. 

inshot_20210228_233743572_edited_edited.

Athletic Biotuning helseeffekter:

•Økt insulinsensivitet og stabilisering av blodsukker

• Betydelig økt evne til å benytte lagret kroppsfett som primær enegikilde

 Forsterket proteinsyntese og økt restitusjonsevne

• Høyere hvileforbrenning

• Reduksjon av generell inflammasjon og lekkasje i tarm

• Reduksjon av potensielt helsefarlig kolesterol og visceralt fett (innvendig bukfett)

• Økt autofagi - cellenes evne til fornyelse av utslitte og syke deler

• Bedret leddhelse og økt bentetthet - forebygger osteoporose og brudd/skade

• Bedret søvn og reduksjon av oksidativt og indre stress

• Bedret/stabilisert energinivå og stemningsleie

​Er du klar for å gi din helse og kropp en ny start?

Vi kan gjøre det sammen!

 
Online coaching med erfarne norske fitness-fysioterapeuter spesialisert innen optimalisering av kroppsammensetning, metabolsk helse og fysisk prestasjonsevne.
screenshot_20201113_132316_com.dropbox_e
InShot_20201201_201144377~3_edited_edite

Contact:

Thank You for Your message!

Disclaimer:

Resultatene av Metabolic Biotuning (MBT) og Athletic Biotuning (ABT) vil variere  fra person til person, avhengig av genetisk disposisjon, treningsbakgrunn, helsetilstand, alder og personlig innsats. Tjenesten er ikke ment å skulle gi medisinsk rådgivning, diagnose eller behandling av skader, lidelser eller sykdommer. Kunden er ansvarlig for konsekvensene av enhver underliggende sykdom eller skade, samt for eventuelle skader som måtte oppstå under utøvelsen av Athletic Biotuning. Selv om metodene som benyttes  i ABT ikke utgjør noen kjent økt helserisiko sammenlignet med andre trenings- og  kostholdsmetoder, anbefales medisinsk screening av blodverdier og en generell helsesjekk med lege før du starter og underveis i Athletic Biotuning-programmet, som et forebyggende sikkerhetstiltak!

Trademark Copyright ©

The brands "Athletic Biotuning" and  "Metabolic Biotuning" are protected by international trade mark copyright.

bottom of page