top of page

 Bakgrunn - vitenskapen bak 

Athletic Biotuning (ABT) er en holistisk fitness livsstilsmetode basert på nyere forskning innen chronobiologi  som vant Nobels pris i medisin i 2016 samt klinisk erfaring fra en revolusjonerende proaktiv medisinsk ernæringdsmetode for behandling av metabolske og autoimune forstyrrelser, utviklet av internasjonalt ledende spesialister innen feltet. Metoden har vist sensasjonelt gode kliniske resultater innen forbedring av kroppssammensetningen og generelle helsemarkører ved å re-sensitivisere og stimulere nedsløvede metabolske og anabolske hormonelle prosesser tilbake mot yngre dagers mer effektive nivåer.  Metoden er modifisert og videreutviklet av norske helsefagfolk til en lavterskel, fleksibel fitness livsstilsmetode for folk flest.

 

ABT gir betydlig økt insulinsensitivitet og en kraftigere og mer langvarig proteinsyntese, noe som resulterer i et mer effektivt stoffskifte, høyere hvileforbrenning og vesentlig forbedret restitusjonsevne. Metoden stimulerer regenerering av utslitte og defekte celledeler gjennom autofagi og får kroppen til å slå over på ketogen forbrenning av kroppsfett som energikilde gjennom ketose, UTEN behov for lavkarbo-diett!

Det hele startet med å studere ny forskning innen kronobiologi og effekter av tilpasning av makronæringsstoffer og timing av måltider til kroppensskiftende metabolske behov. Inspirasjonen kom også fra banebrytende kliniske resultater fra behandling av metabolske ubalanser som diabetes 2 og metabolsk syndrom ved bruk av tidsbegrenset ernæring i stedet for standard symptombehandlingsmetoder med kaloribegrensende dietter og insulininjeksjoner. Standardmetodene, som de fleste leger fortsatt foreskriver, har vist seg langsiktig nesten ineffektive når det gjelder å behandle den virkelige årsaken til lidelsene. De behandler bare symptomene.

 

Erfaringen fra de fantastiske kliniske resultatene oppnådd med den tidsbegrensede ernæringsmetoden er svært overførbar til alle uten noen metabolsk forstyrrelse, siden ernæringsmetoden ganske enkelt re-sensibiliserer og naturlig øker metabolske og anabole prosesser som bremser ned med alderen, en degenerativ prosess som forsterkes av et moderne, vestlig kosthold. Metoden har vist seg ekstremt effektiv som treningsmetode og gir også store generelle helsefordeler.

 

Disse oppdagelsene har bidratt til utviklingen av en bærekraftig helse- og treningsmetode som biologisk tuner ("Biotuning") og tilbakestiller metabolske og anabole hormonprosesser tilbake mot yngre dagers mer effektive nivåer.

 

Hovedmotivasjonen bak prosjektet har vært en visjon om å utvikle en  livsstilsmetode som kan holde kropp og helse i ungdommelig form til å kunne nyte en aktiv livsstil og kunne praktisere favorittidrettsaktiviteter på et høyt nivå, langt inn i alderdommen.

Utviklingen og metodetestingen har ført til resultater som langt overgår forventningene om i hvilken grad det var mulig å forhindre og reversere aldersrelatert tap i styrke, muskelstørrelse og bevegelighet samt hvor lite som egentlig skal til for å lykkes. Inspirert av de imponerende resultatene til alle involverte testkandidater, vokste det gradvis fram en visjon om en internasjonal formidling av metoden.. Dette er grunnen til at mye av hjemmesidens innhold nå er på engelsk og ikke på norsk.

bottom of page