top of page

 Bakgrunn - vitenskapen bak 

Det hele startet med å studere ny forskning innen kronobiologi og effekter av strategisk makronæringsmessig sammensetning og timing av måltider tilpasset kroppens varerende metabolske behov. Inspirasjonen kom også fra banebrytende kliniske resultater fra behandling av metabolske forstyrrelse som diabetes 2 og metabolsk syndrom/pre-diabetes ved bruk av tidsbegrenset ernæring i stedet for standard symptombehandlingsmetoder med kaloribegrensende dietter og insulininjeksjoner. Standardmetodene, som de fleste leger fortsatt foreskriver, har vist seg langsiktig nesten ineffektive når det gjelder å behandle den virkelige årsaken til metabolsk ubalanse. De behandler bare symptomene.

 

Erfaringen fra de fantastiske kliniske resultatene oppnådd med den medisinske ernæringsmetoden er svært overførbar til alle uten noen metabolsk forstyrrelse, siden ernæringsmetoden ganske enkelt re-sensibiliserer og naturlig stimulerer metabolske og anabole prosesser som bremser ned med alderen, en degenerativ prosess som forsterkes av et moderne, vestlig kosthold. Metoden har vist seg ekstremt effektiv som en fitness ernæringsmetode og gir også store generelle helsefordeler.

 

Hovedmotivasjonen bak prosjektet har vært en visjon om å utvikle en livsstilsmetode som kan holde kropp og helse i ungdommelig form til å kunne nyte en aktiv livsstil og kunne praktisere favorittaktiviteter på et høyt nivå, langt inn i alderdommen.

Utviklingen og metodetestingen har ført til resultater som langt overgår forventningene om i hvilken grad det var mulig å forhindre og reversere aldersrelatert tap i styrke, muskelstørrelse og bevegelighet samt hvor små endringer som egentlig skal til for å lykkes. Inspirert av de imponerende resultatene til alle involverte testkandidater, vokste det gradvis fram en visjon om en internasjonal formidling av metoden. Dette er grunnen til at mye av hjemmesidens informasjon nå er på engelsk.

 

 

bottom of page