top of page
Screenshot_20200928_090119_com_edited.jp

 NO STRICT DIET OR 
EXTREME WORKOUTS! 
 
Athletic Biotuning is NOT a diet! It's a sustainable feelgood lifestyle method,
FLEXIBLE and easy to adapt to any life situation!: 

Athletic Biotuning forklart 

Revolusjonerende fitnessmetode satt i system!

 

Frigjør ditt livs, maksimale genetiske potensiale for atletisk kroppsammensetning og sportslig prestasjonsevne etter fylte 30/40/50/60...!

 

De forskningsbaserte kosthold- og treningsmetodene i Athletic Biotuning stimulerer anabolsk hormonproduksjon og autofagi, viktig for aldringsbremsende cellefornying, immunforsvar, fettforbrenning og muskelbygging. Dette innebærer påvirkning av selve hovedårsaken til hvorfor menneskekroppen normalt forfaller med alderen.

 

For de fleste starter reduksjon av muskulær styrke og størrelse allerede i slutten av 20-årene hvis man ikke spesifikt trener og spiser optimalt for å forebygge forfall. Parallelt reduseres også forbrenningen med alderen, noe de fleste har erfart, da man ikke lenger kan spise like mye som tidligere uten å legge på seg. Summen av disse forandringene resulterer i vektøkning i form av økt fettprosent og redusert muskelmasse. Fysisk prestasjonsnivå blir også deretter. Man opplever at kroppen blir svakere, tregere, mindre utholdende og koordinasjonsevnen blir også dårligere. Et dårlig utgangspunkt for å få maksimal glede av sportslige aktiviteter man har lidenskap for, og et dårlig utgangspunkt for helse, immunforsvar og overskudd generelt.

 

Begrepet Biotuning er satt sammen av ordene biologi og tuning, og henspeiler til den biologiske, hormonstimulerende effekten av differensiert timing av inntak av ulike makronæringsstoffer etter kroppens varierende, sykliske behov, styrt av aktivitet/hvile/søvn og cellenes indre biologiske klokke (cirkadian rythm), kombinert med anabolt hormonstimulerende, spesielt sammensatt styrketrening.

 

Timing - nøkkelen til varig suksess!

Kroppens celler har en egen biorytmestyrt, innebygget klokke, der ulike prosesser svinger i sykluser med døgnrytmen. Mat behandles på ulik måte til forskjellige tider av døgnet samt etter aktivitetsnivå. Å gi kroppen den type næring den trenger, NÅR den trenger det, er en av de viktigste suksesskriteriene i Athletic Biotuning systemet.

Det som sterkt anbefales, er å minimere inntak av industrielt prosessert mat og å unngå å starte dagen med høyglykemiske karbohydrater. Følger man de enkle, men svært effektive retningslinjene for kosthold i Athletic Biotuning, vil insulin- og blodsukkernivå holde seg svært stabilt utover dagen. De fleste opplever å få et betydelig mere stabilt, høyere energinivå enn de hadde tidligere, etter adapsjonsfasen på 1-3 uker ved implementering av metodene i Athletic Biotuning. Man unngår de typiske fallene i energi- og blodsukkernivå, som er typiske etter en karbohydratrik frokost, og insulinnivået holdes langt mere stabilt. Metoden får kroppen til å benytte ketoner frigitt fra egne fettreserver som energi. Detter gir en betydelig jevnere og mer langvarig tilgang til energi ut over dagen.

 

Metodene i Athletic Biotuning er betydelig helsefremmende, aldringsbremsende og sykdomsforebyggende. Med andre ord, en smart, og billig investering i egen forebyggende helse!

 

Metodene i Athletic Biotuning er spesielt effektive for voksne kvinner og menn som har passert den "hormonelle gullalder"/etter fylte 30. Dette forklares med at yngre personer nyter godt av naturlig høy androgen og anabolsk hormonproduksjon, samt naturlig høy insulisensivitet og hvileforbrenning.

Det er nettopp kroppens egen naturlige anabolske hormonproduksjon og metabolske effektivitet som stimuleres gjennom metodene benyttet i Athletic Biotuning.

 

Kroppen er et fantastisk, avansert og utrolig tilpasningsdyktig biologisk maskineri. Med metodene i Athletic Biotuning stimuleres/tunes kroppens  hormonproduksjon til både vesentlig forsterkede anabolske prosesser i tillegg til økte autofagi (cellefornying) og fettforbrenning. Kroppen tunes biologisk til å bli en muskelbyggende "fettforbrenningsmaskin" som resulterer i en varig forbedret kroppssammensetning. I korte trekk oppnås dette ved å utnytte nyere forskning på hva som skal til for å naturlig stimulere anabolske og katabolske prosesser gjennom å gi kroppen det den trenger, NÅR den trenger det, tilpasset aktivitetsnivå og cellenes chronobiologiske prosesser (innebygde biologiske klokker).

 

Athletic Biotuning forsterker proteinsyntesen og dermed restitusjonsevnen, samt øker cellefornyingen og fettforbrenningen gjennom syklisk, ketogen energibruk produsert av tilpasset næringsinnhold og timing av måltider.

 

Vestlig kosthold - en metabolsk katastrofe!

I et normalt, vestlig kosthold går man nesten døgnkontinuerlig med mat i mage og tarm. Dette reduserer insulinsensiviteten og kroppens evne til å utnytte viktige næringsstoffer og er med å sette kroppen i lagringsmodus, noe som innebærer at fettforbrenningen er satt på sparebluss. Kroppen har hormonelle reseptorer som fungerer som en "bryter" som bestemmer om kroppen skal lagre eller forbrenne energi. Ved matinntak lagres energi i kroppen, enten som glykogen eller som fett. Ved hyppig matinntak er denne bryteren satt på lagringsmodus store deler av døgnet. Dette innebærer at uansett hvor lite kalorier man inntar, så forbrennes svært lite fett. I tillegg er insulinsensiviteten ofte redusert, noe som også forsterker fettlagring, samtidig som det reduserer kroppens evne til å nyttiggjøre seg av viktige næringsstoffer for restitusjon og muskelbygging.

 

Prosessert mat med høyt innhold av karbohydrater og fett inneholder lite protein. Protein er det som utløser signalisering av metthetsfølelse til hjernen. Forskning viser at den virkelige grunnen til at det er så lett å overspise og bli overvektig av industrielt bearbeidet mat som junkfood, søte bakevarer, potetgull etc., er at kroppen utskiller "sulthormonet" ghrelin helt til nødvendige mengder protein er inntatt. Ved inntak av mat med høyt innhold av både karbohydrater og fett, kan man spise svært mye før hjernen signaliserer metthetsfølelse gjennom "metthetshormonet" leptin, at det totale kaloriinntaket uten tvil vil overskride det du er i stand til å brenne i en normal livssituasjon.

 

 Jo eldre du blir, desto mindre effektiv blir kroppen til å forbrennbrenne de ekstra kaloriene. Den gradvise økende, aldersbetingede insensiviteten for anabolske og metabolske prosesser, i kombinasjon med redusert produksjon av veksthormon og testosteron som er hovedårsaken til at muskelmasse, styrke og bentetthet gradvis blir mindre med alderen. For de fleste starter dette allerede i slutten av 20-årene!

 

Den gode nyheten er at dette fysiske forfallet  ikke bare kan bremses, men også til en viss grad reverseres! Metodene i Athletic Biotuning er utviklet spesielt for dette!

 

Et av de største problemene med å basere ernæringsråd på tradisjonell skolemedisin, som offentlige  ernæringsråd tar utgangspunkt i, er at det i skolemedisin stilles svært strenge dokumentasjonskrav. Dette  krever svært omfattende og kostbare studier, som gjerne går over flere tiår. Det innebærer at dagens ernæringsråd i stor grad er basert på funn fra flere tiår tilbake.

 

Som på andre felt, har det skjedd en enorm teknologisk utvikling også innen medisinske analysemuligheter. Dette har gitt muligheter til å avdekke og måle bla. tidligere ukjente mikrobiologiske, metabolske og anabolske prosesser, samt effekter av differensiert timing av inntak av ulike makronæringsstoffer.

Nyere funn snur opp ned på flere etablerte sannheter, som feks. at frokost er det viktigste måltidet, at man skal spise lite og ofte, at det er viktig å få i seg protein og karbohydrater i et såkalt "gyllent metabolsk vindu" innen 30 minutter etter en treningsøkt, etc.

 

Den etablerte skolemedisinen fokuserer i stor grad på reduksjon av kaloriinntak og mere aktiv livsstil med generell, cardiobasert mosjon som løsningen på det globale, enorme fedmeproblemet. Det alle i dag ser ut til å være enige i, er at overvekt og inaktivitet er hovedårsak til livsstilssykdommer som diabetes 2, kardiovaskulære sykdommer, høyt blodtrykk og utvikling av livsstilsrelatert demens.

 

Nye spennende funn, som enda ikke tilfredsstiller skolemedisinens krav til dokumentasjon, snur opp ned på  flere etablerte "sannheter". Ny forskning avdekker at det er i muskelvev regulering av kroppssammensetningen skjer, gjennom tidligere ukjente endokrine, metabolske prosesser. Ny teknologi har avdekket noe som har vært ukjent helt til nylig, at det i muskelvev produseres endokrine hormoner som har en sterk regulatorisk effekt på kroppssammensetningen. Konklusjonen er at musklene er katalysator for fettforbrenning, og jo større muskelmasse, jo kraftigere blir den hormonelle metabolske effekten og hvileforbrenningen.

 

Disse nye oppdagelsene indikerer at liten og utrent muskelmasse er den egentlige hovedårsak nr. 1 til overvekt, mens kroppsfett bare et symptom og et resultat av en metabolsk forbrenning som er ute av balanse og ikke fungerer som den skal.

Det som skolemedisinen og offentlige ernæringsmyndigheter i stor grad gjør for å løse det globale fedmeproblemet, er å fokusere på reduksjon av kaloriinntak samt oppfordre til en mere aktiv livsstil med generell, cardiobasert mosjon. Dette blir bare symptombehandling og gir ingen varig løsning på fedmeproblemet. Det kan faktisk forverre det, da muskelmassen bare vil bli ytterligere redusert av slankekurer og cardiotrening vil ha svært liten metabolsk effekt og

resulterer i økt sultfølelse, noe som bare gjør det vanskelig å ikke spise mer etter treningsøkten.

 

Hva er så den beste løsningen?

Nøkkelen til varig suksess for en helsemessig og atletisk optimal kroppssammensetning, med en hvileforbrenning i balanse, ligger i fokusere på å øke muskelmassen! En kroppssammensetning med velutviklet muskelmasse og relativt lav fettprosent gjør kroppen langt mere effektiv på å forbrenne energi. Når man først kommer ned på en helsemessig optimal kroppssammensetning, vil hvileforbrenningen etablere, seg på et nytt, høyere settpunkt. Forbrenningen vil kunne nærmere seg nivået fra ungdomsårene, da mange opplevde å kunne spise nærmest hva, som helst, uten å legge på seg. Den forhøyede hvileforbrenningen vil blant annet gjøre det mulig å nyte mere av ens favorittmat uten at fettprosenten øker.

 

Athletic Biotuning har gjort jobben med å skape et optimalt sammensatt livsstilssystem for ernæring- og trening for deg. For at endringene skal bli varige, må, de være så lette å følge og innlemme i en vanlig hverdag med jobb, familie og sosialt liv.

 

Livsstilmetoden Athletic Biotuning innebærer et chronobiologisk, fleksibelt spisemønster med fokus på timing av ulike makronæringsstoffer, som kombinert med hormonstimulerende, progressiv og periodisert styrketrening, raskt gir imponerende resultater for de fleste.

 

Biotuning tar utgangspunkt i en kombinasjon av internasjonalt anerkjente idrettsmedisinske ernæringsmetoder;

 • chrono nutrition,

 • macronutrient timing

 • time restricted eating/periodisk faste

Der vi mangler gode, norske terminologier benyttes de engelskspråklige terminologiene.

 

Athletic Biotuning er ikke enda en slankekur eller fitnessdiett med et utmattende treningsregime, men et forskningsbasert, fleksibelt livsstilssystem som tuner og resensitiviserer kroppens evne 

til å bygge muskler, forsterke skjelett og bindevev i tillegg til å forbrenne, fett. Metodene i Athletic Biotuning er med å tilbakestille kroppen til den selvballanserende, atletiske kroppssammensetning mange hadde i ungdomsårene.

 

Etter få ukers adapsjonsfase vil de fleste oppleve å kunne følge sultfølelsen og spise seg mett ved alle måltider, samtidig som man reduserer kroppsfett og bygger muskler. Metoden forutsetter kun et normalt, variert og sunt kosthold, ikke et typisk strikt fitnesskosthold. I systemet inngår veiledning som kvantifisere minimum anbefalt inntak av makronæringsstoffer (protein, karbohydrater og fett)

Effekten oppnås ved å stimulere og utnytte kroppens produksjon og sykluser av anabolske og katabolske hormoner gjennom spesialtilpasset, hormonstimulerende styrketrening og tilpasset timing av mat med ulik vekting av makronæringsstoffer.

 

Syklisk veksling med ernæringsmessig ulik vekting av makronæringsstoffer, tillater å holde et helt normalt, sunt og balansert kosthold, der man kan kose seg med både desserter, familetaco, pizza, øl og vin i moderate mengder et par dager i uken. En forutsetning for suksess er man gjennomfører 5 ernæringsmessig gunstige dager i uken. Da sitter man igjen med to dager for kos og fylling av glykogenlagre!

 

En varig livsstilsendring krever lav terskel og enkle, behagelig rutiner!

En viktig grunnpilar i Athletic Biotuning er nettopp at metoden skal være så lett å følge for de fleste at endringene blir en varig livsstil.

Det er nok av tilbud om effektive Fitness- og slankekurer, men de fleste gir kortvarig effekt, da få har viljestyrken til å orke å fortsette i lengden.

 

Gjennom metodene i Biotuning skjerpes kroppens egen evne til at sultfølelsen tilpasses reelt kaloribehov. Dette skjer for de fleste etter en adapsjonsperiode på 1-3 uker. Dette medfører at de fleste kan se helt bort fra kaloritelling  og la sultfølelsen styre matinntaket, samtidig som man opprettholder en lav, atletisk og helsefremmende fettprosent.

 

Kosthold

For de fleste er det en kjent sak at kostholdet er minst like viktig som treningen for å lykkes med å oppnå og vedlikeholde en varig, forbedret kroppssammensetning. Det lege- og fitnessfysioterapibaserte fagteamet bak Athletic Biotuning har fordypet seg i nyere forskning innen ernæringsfysiologi og chronobiologi samt testet teori i praksis over flere år. Teamet har blitt svært overrasket over hvor stor innvirkning chronobiologisk og aktivitetsbetinget timing av inntak av ulik type makronæringsstoffer har på både anabolsk restitusjonsevne, celleregenerering, anabolsk hormonproduksjon og fettforbrenning. Den største overraskelsen var kanskje at timingen av næringsinntak viser seg i praksis å ha så stor innvirkning på kroppssammensetningen, ikke bare næringssammensetningen og total kalorimengde!

Funnene viser at man kan tillate seg et langt mer avslappet kosthold enn det "cleane" kostholdet mange tror må til for å kunne opprettholde en atletisk kroppssammensetning med lav, helsegunstig fettprosent. Funnene viser også at det ikke trengs å følge kjente, strenge spisemønstre som ketogene dietter (lavkarbo) for å kunne spise seg ordentlig mett ved alle måltider av mat man liker. Konsistent bruk av metodene for ernæring og trening i Athletic Biotuning er med å resette hvileforbrenningen til et høyere settpunkt, tilnærmet det man hadde i ungdomsårene da mange opplevde å kunne spise alt man hadde lyst på, uten å legge på seg.

Dette innebærer at den normalt aldersbetingede nedbremsingen av stoffskifte og hvileforbrenning kan påvirkes og reverseres ved hormonstimulerende trening og spisemønster.

 

Hvem passer Athletic Biotuning for?

Biotuning er utviklet for kvinner og menn med sporty ambisjoner som motiveres av muligheten til få tilbake er mer ungdommelig fysisk prestasjonsnivå og kroppssammensetning. Det benyttes enkle og svært overkommelige, men for mange, ukjente kostholdsgrep, kombinert med få, men høyeffektive, hormonstimulerende treningsøkter.

 

Timing av makronæringsstoffer og periodisk faste

Metoden skaper forsterkede, daglige mikrosykluser som veksler mellom anabolske/muskelbyggende faser og faser med ketogene/katabolske/autofagi- og fettforbrennende prosesser der inntak av ulike makronæringsstoffer tilpasses aktivitetsnivå og tid på døgnet.

Mikrosyklusene skiller også mellom hvile- og, treningsdager. Dette gjøres ved å differensiere inntak av ulike typer karbohydrater, fett og proteiner etter aktivitetsnivå, slik at man maksimalt utnytter kroppens evne til å bruke egne fettreserver som energi ved frigjøring av ketoner. Den forlengede metabolske effekten av høyintensitet styrketreningsøkter tillater inntak av karbohydratrik favorittkost som "belønning" etter en skikkelig treningsinnsats. Forsterket effekt oppnås ved implementere minimum 3 dager i uken med en moderat form for periodisk faste, der hva som spises når fasten brytes også er av stor betydning. Etter en kort tilvenningsperiode føler de fleste økt og mer langvarig både mentalt og fysisk energinivå og ingen ubehagelig sultfølelse eller blodsukkerfall under fasten.

 

Trening

Noe av det unike med Biotuning styrkeprogrammer, er at det i samme treningsøkt fokuseres på både mekanisk tensjon og metabolsk stress. Denne kombinasjonen øker styrke og hypertrofi maksimalt, ved å stimulere anabolske, hormonelle prosesser samt utløse et kraftig proteinsyntesesignal.

Athletic Biotuning fasiliteter autofagi (cellenes evne til å bytte ut utslitte celledeler med nye) og øker hvileforbrenningen. Dette er også med å skape et nytt, høyere settpunkt for hvileforbrenningen. Resultatet for mange blir at man i hverdagen kan kose seg med favorittmat og drikke, og spise seg mett ved alle måltider, samtidig som man holder en atletisk kroppssammensetning tilnærmet den man hadde i ungdomsårene.

 

Helseeffektene av Athletic Biotuning er multiple;

 • Sunnere kroppssammensetning; lavere fettprosent/økt muskelmasse/reduksjon av visceralt fett (innvendig bukfett. Fettforbrenningsevnen øker gjennom syklisk, ketogen energibruk.

 • Reversering av aldersbetinget fysisk forfall/bremsing av generell aldringsprosess.

 • Styrket immunforsvar /Regenerering av immunceller.

 • Forsterket proteinsyntese og dermed økt restitusjonsevne.   

 • Økt hvileforbrenning/= favorittmat kan nytes i større grad, uten vektøkning!

 • Økt autofagi (cellenes evne til å bytte ut slitte deler med nye friske deler)Økt naturlig produksjon av viktige anabolske hormoner for optimal kroppsammensetning.

 • Høyere bentetthet/forebygger osteoporose.

 • Forbedret hud/økt cellefornying gjennom autofagi/detox.

 • Økt motstand mot oksidativt stress. Demper inflammasjon/ betennelser.

 • Bedret leddhelse/økt bevegelighet og stabilitet.

 • Økt insulinsensivitet/ stabilisering av Insulin nivå.

 • Stabilisering av blodsukker.

 • Økt generelt energinivå.

 • Bedret/stabilisert stemningsleie.

 • Redusert indre stress/bedret stresstolleranse.

 • Bedret søvn.

 

Konseptet tilpasses din egen målsetning og potensiale, samt ditt trenings- og kunnskapsnivå innen trening og ernæring:

 

 1. Basic

 2. Expert

 

Programmene deles inn i  Basic  og Advanced.

Basic er et "komme i gang"-program som forklarer metoder og fysiologiske og biologiske prosesser på en enkel, lettforståelig måte.

Advanced er programmet for den erfarne med lang fartstid innen styrketrening eller annen sport, og som besitter eller ønsker et høyt kunnskapsnivå innen trenings- og ernæringsfysiologi.

 

Det tilbys og anbefales medisinsk screening av blodverdier og generell helsesjekk før og underveis i Athletic Biotuning programmet.

 

 

Corona/COVID-19 og Athletic Biotuning

I disse dager truer en alvorlig, global pandemi jordens befolkning og lammer mye av den normale samfunnsaktiviteten og reisefriheten vi har blitt vant til å ta for gitt. Dette på tross av at dagens medisinske kunnskap og ressurser er større og mer avanserte enn noen gang.

 

I mediene og fra myndighetenes side, er nesten all fokus på hvordan vi skal unngå å bli smittet av Coronaviruset, og om tiltak ved smitte. Dette er selvfølgelig svært viktig, men det er overraskende lite fokus og informasjon om betydningen av den enkeltes innsats for å forebygge alvorlig sykdomsforløp ved smitte.

 

Inntil det foreligger en effektiv vaksine, masseprodusert og priset på et nivå som gjør den tilgjengelig for hele jordens befolkning, vil det viktigste og eneste effektive, forebyggende tiltak hver enkelt kan gjøre for å redusere sjansene for utvikling av et alvorlig sykdomsforløp ved smitte av Covid-19, ifølge ny internasjonalt anerkjente forskning, være å redusere BMI ved å trene, spise sunt og styrke immuncellene.

 

Nyere forskning fra Storbritannia viser at 64 prosent av de som blir alvorlig syke av coronaviruset, er overvektige.

 

Ved høy BMI er en vanlig følgetilstand kroniske, generelle betennelser i kroppen. Ved overvektinduserte betennelsestilstander er immunforsvaret "opptatt" med å bekjempe kronisk inflammasjon, og har lite ekstra ressurser til å bekjempe det potensielt livstruende coronaviruset.

 

Det at kronisk inflammasjon, som svært mange overvektige lider av, forstyrrer immunsystemet, kan altså se ut til å være en av hovedårsakene bak hvorfor noen får et mer alvorlig Covid-19 sykdomsforløp enn andre

 

Internasjonal forskning viser at følgende faktorer kan svekke immunforsvaret: 

 

 • Kosthold med lite rene, naturlige råvarer/ mye industrielt bearbeidet mat

 • Mye sukker/ høyglykemiske karbohydrater

 • Spise for mye/ for ofte

 • Fysisk innaktivitet

 • For lite søvn/hvile

 • Stress (negativt stress)

 • For lite vitamin D

 

Kostholds- og treningsmetodene i Athletic Biotuning virker betennelsesdempende og stimulerer regenerering av immunceller, viktige helsefremmende prosesser for å gjøre kroppen mest mulig motstandsdyktig mot virus, infeksjoner og betennelsestilstander.

 

Inflammasjonsdempende, sunt kosthold og en aktiv livsstil er nå viktigere enn noen gang!

 

Forskning

I en artikkel publisert i The New England Journal of Medicine, konkluderer Johns Hopkins Medicine professor ved Department of Neuroscience, Mark Mattson, Ph.D., at periodisk faste nå er et svært aktuelt forskningsområde.

Mattson sier at studier har vist at periodisk faste forbedrer blodsukkerreguleringen, øker toleransen for stress og undertrykker betennelse. I artikkelen bemerker Mattson at fire studier på både dyr og mennesker viser at periodisk faste også kan senke blodtrykk, blod lipidnivå og hvilepuls. Fordi de fleste amerikanere spiser tre måltider pluss snacks hver dag, opplever de ikke dette skiftet, eller de mulige fordelene.

Mattson sier videre at nylige studier viser at periodisk faste også kan være til fordel for hjernehelsen. En klinisk studie ved University of Toronto fant at 220 friske, ikke-overvektige voksne som opprettholdt et kaloribegrenset kosthold i to år, viste tegn til forbedret hukommelse i en rekke kognitive tester.

 

Dyreforsøk har også vist at kostholdsmetoden time restricted eating kan være betydelig livsforlengende. En anerkjent norsk studie konkluderte med at mus som over tid kun hadde tilgang på mat i 8 av døgnets 24 timer, levde nesten 30% lenger en kontrollgruppen av mus som hadde konstant tilgang til mat. Det er for tidlig å konkludere med livsforlengelse for mennesker, men det pågår svært spennende studier i USA som vil gi oss svar om noen år. Det er særlig økning av autofagi (celleregenerering) som gir grunnlag for å tro at metodene som benyttes i Athletic Biotuning kan være livsforlengende også for mennesker.

bottom of page